Občanská poradna ICM FOOD.BODY.LIFE Dobrovolnické centrum Senior Point Podpořte nás Projekty EU Veřejná sbírka Osobní asistence Obchůdek

Aktuálně

Aktuálne KreBul připravujeZprávy

Valná hromada AICM

Valná hromada Asociace pro podporu rozvoje Informačních center pro mládež v ČR z.s.
Tisková informace
18.června 2018


Koncem minulého týdne (konkrétně ve dnech 14 a 15.června 2018) se opět uskutečnilo setkání statutárních zástupců nestátních neziskových organizací - zřizovatelů a provozovatelů Informačních center pro mládež, členů Asociace pro podporu rozvoje informačních center pro mládež v ČR z.s.(dále AICM ČR z.s.) - tentokráte v Prostějově.


Na setkání zřizovatelů a provozovatelů Informačních center pro mládež, nestátních neziskových organizací, byli pozváni i nelčenové AICM ČR z.s.


Hostitelskou organizací se stalo zdejší Cyrilometodějské gymnázium, Základní škola a Mateřská škola, respektive Spolek přátel Cyrilometodějského gymnázia, provozovatel Informačního centra pro mládež Prostějov.


A co bylo hlavním předmětem setkání? Jednak dané formality v souvislosti s hodnocením předcházejícího období, jednak i neformální odborně metodická část ve svém obsahu se zabývající výměnou zkušeností a hledáním společných postupů při dalším rozvoji informačně poradenských služeb pro mládež a pracovníky s mládeží.


Jak je v AICM ČR z.s. zvykem, návrhy příslušných podkladových materiálů pro jednání měla členská základna k dispozici v elektronické podobě před konáním valné hromady. Nehledě na to, že se jednotliví zástupci na přípravě těchto materiálů – jak je opět v AICM ČR z.s. zvykem – podíleli. Takže formální část setkání - projednání a schválení Výroční zprávy AICM ČR z.s. včetně finanční zprávy za rok 2017 a Harmonogram aktivit AICM ČR z.s. proběhla velice rychle. Podstatným závěrem k činnosti AICM ČR z.s. v loňském roce se stalo vědomí členů, že i ve ztížených a nepřejících podmínkách oborového charakteru (souvisejících i v obecné podobě v podstatě s dezinformační kampaní vůči nestátním neziskovým organizacím) přesto existuje a členy AICM ČR z.s. spojuje vůle i nadále pokračovat v již téměř dvacetiletých aktivitách. Naopak – celá řada aktivit jak v regionech v okruhu působnosti členských organizací AICM ČR z.s., tak i při aktivitách celostátního charakteru od ústředí AICM ČR z.s., je vyžadována. Stačí jen zmínit, že v loňském roce AICM ČR z.s. výrazným způsobem pokračovala v aktivitách publikačního a vydavatelského charakteru a v současném období je tak k dispozici zájemcům jak školských zařízení, tak i nejširší veřejnosti (například u příležitosti celostátních i regionálních veletrhů a výstav vzdělávání) 8 titulů nejvíce oblíbených a nově formátovaných publikací. A zdaleka není všem dnům konec. AICM ČR z.s. předpokládá, že v předvečer připomenutí svého 20ti letého výročí vzniku zaokrouhlí počet zpracovaných a vydaných titulů na kulatou desítku.


Podstatnou část obsahu setkání zřizovatelů a provozovatelů Informačních center pro mládež, členů tvořila odborně metodická část. Navázala ve svém obsahu v podstatě na výměnu zkušeností a diskuzi členů na společném loňském listopadovém setkání AICM ČR z.s. a Združenia informačných a poradenských centier mladých v Slovenskej republike v Českém Krumlově. Velice podstatné je, že se na tomto procesu podílí v podstatě celá členská základna AICM ČR z.s. o čemž svědčí i takřka 100% přímá účast zástupců členských organizací na setkání v Prostějově.


Nedílnou součástí setkání statutárních zástupců nestátních neziskových organizací - zřizovatelů a provozovatelů Informačních center pro mládež, členů AICM ČR z.s. se stala i jeho neformální část, kdy hostitelé z Informačního centra pro mládež Prostějov připravili pro část účastníků exkurzi v budově secesní radnice Magistrátu Města Prostějova. Při té příležitosti se „hodí“ pootočit známe rčení – … Laik žasne a odborník se diví...“. A to vše umocněné „na druhou“ výkladem PaedDr. Aleny Dvořákové, koordinátorky zdravého města…. A nejen to. Zcela neplánovaně, avšak v o to neformálnějším duchu se neslo i setkání účastníků exkurze s paní primátorkou města Prostějov RNDr. Alenou Raškovou….


Prostě v Prostějově se nejen formálně pracovalo, ale všichni účastníci setkání zde prožili spoustu krásných zážitků. Za to si zaslouží moc velký dík hostitelé ze zdejšího Cyrilometodějského gymnázia, Základní školy a Mateřské škola, respektive Spolku přátel Cyrilometodějského gymnázia, provozovatele Informačního centra pro mládež Prostějov.


Václav Pavlík
Vlastimil Kopeček

19.06.2018

Občanská poradna

Informační centrum pro mládež

Vzdělávací centrum

» O občanské poradně
» Hlavní okruhy poradenství
» Vedlejší okruhy poradenství
» Úrovně poskytovaných služeb
» Způsob poskytování služeb

» Kdo jsme
» Služby
» Kontakt

» Co nabízíme
» Školící místnosti

Stránky www.krebul.cz provozuje obecně prospěšná společnost KreBul
Created by © 2024 WebCreative.info
All rights reserved.