Občanská poradna ICM FOOD.BODY.LIFE Dobrovolnické centrum Senior Point Podpořte nás Projekty EU Veřejná sbírka Osobní asistence Obchůdek

Aktuálně

Aktuálne KreBul připravujeZprávy

O dobrovolnictví dobrovolně

Ve dnech 20. a 23. listopadu se na Gymnáziu Prachatice, Zlatá stezka 137, studenti 7.A a 3.B dozvěděli o dobrovolnictví a Evropské dobrovolné službě.

Dobrovolník, je člověk, který se ze své vůle rozhodne věnovat znalosti a zkušenosti potřebným bez nároku na finanční odměnu. Hlavně ale věnuje svůj ČAS a ENERGII. Smyslem Dobrovolnického centra Prachatice je profesionální spolupráce mezi přijímajícími organizacemi a vysílající organizací a zajištění systému nabídky a poptávky po dobrovolnické službě na Prachaticku. Toto akreditované centrum nabízí také školení dobrovolníků, možnosti získání různých certifikátů či akreditovaných vzdělávání.

Pracovník Informačního centra pro mládež Prachatice a koordinátor Dobrovolnického centra Prachatice, se sídlem na Zlaté stezce 145, hovořil o tom, kdo je dobrovolník, co do dobrovolnictví nepatří, v jakých oblastech se s dobrovolníky můžeme setkat. Studenti se seznámili s možností vycestovat do Evropy v rámci Evropské dobrovolné služby, která dává příležitost mladým lidem mezi 18-30 lety vycestovat na 2 až 12 měsíců do států EU či partnerských zemí a umožňuje činnost v rámci rozvoje solidarity a tolerance mezi mladými lidmi. Tato služba je skoro celá hrazená z projektu (90% cestovného, ubytování, strava, kapesné, jazykový kurz, pojištění…) a umožňuje mladým lidem zapojit se a získat zkušenosti v rámci činnosti, která není rutinní a není na ně působen nátlak přílišnou zodpovědností.

Informační centrum pro mládež Prachatice a Dobrovolnické centrum Prachatice jsou projektovým pracovištěm KreBul, o. p. s. nabízející celou řadu aktivit, směřujících do oblasti vzdělávání (formálního i neformálního), poradenství, volnočasových aktivit, mezigeneračního setkávání apod. KreBul, o.p.s. má akreditovány dobrovolnické programy, které jsou finančně podpořeny z programů Ministerstva vnitra ČR a Jihočeského kraje. Více na www.krebul.cz

 Mgr. Jiří Gabriel Kučera, DiS.

 

25.11.2015

Občanská poradna

Informační centrum pro mládež

Vzdělávací centrum

» O občanské poradně
» Hlavní okruhy poradenství
» Vedlejší okruhy poradenství
» Úrovně poskytovaných služeb
» Způsob poskytování služeb

» Kdo jsme
» Služby
» Kontakt

» Co nabízíme
» Školící místnosti

Stránky www.krebul.cz provozuje obecně prospěšná společnost KreBul
Created by © 2024 WebCreative.info
All rights reserved.