Občanská poradna ICM FOOD.BODY.LIFE Dobrovolnické centrum Senior Point Podpořte nás Projekty EU Veřejná sbírka Osobní asistence Obchůdek

Aktuálně

Aktuálne KreBul připravujeZprávy

V KreBul, o. p. s. proběhlo školení zážitkovou formou


V prostorách KreBul, o. p. s., respektive v projektovém pracovišti SeniorPoint Prachatice na Zlaté stezce 145, proběhlo odborné školení pro pracovníky SeniorPointů v Jihočeském kraji. Úvodního slova se ujal ředitel projektu SeniorPoint Lukáš Vaculík, prostory a fungování KreBul, o. p. s. představil ředitel Zdeněk Krejsa.

Školení a vzdělávání v odborné způsobilosti na téma „Komunikace a práce s osobou s handicapem“ proběhlo zážitkovou formou. Účastníci nejprve malovali dle instrukcí (zde jsme odhalili příčiny problémů komunikace s nevidomými), poté viděli scénku komunikace s nedoslýchavou osobou, hovořilo se o tělesném, mentálním, duševním postižení, ale důležitým tématem byla i komunikace se seniory – geriatrickými pacienty či s pacienty se syndromem demence. Mezi důležitými příklady zaznělo to, jak jednat s lidmi v kontaktních místech, jak mluvit, či naopak nemluvit, na osoby s postižením, jaké kompenzační pomůcky zvolit, jak hovořit s osobou s postižením, kterou doprovází průvodce. Důležitým bodem školení bylo i téma, jak připravit prostor, kde mají být senioři a čeho se vyvarovat právě v kontaktních místech SeniorPoint.

K účasti byly přizvány Jarmila a Marie Šímovy, které jsou od narození nevidomé a sdílely s pracovníky vlastní zkušenosti a postřehy. Za Klub zdravotně postižených pozvání přijala Eva Poštová, která hovořila o vlastních zkušenostech s osobami s tělesným postižením.

Tento seminář proběhl za přispění Jihočeského kraje, Ministerstva práce a sociálních věcí a Ministerstva kultury.

 

Za KreBul, o. p. s.

Mgr. Jiří Gabriel Kučera, DiS.

13.12.2017

Občanská poradna

Informační centrum pro mládež

Vzdělávací centrum

» O občanské poradně
» Hlavní okruhy poradenství
» Vedlejší okruhy poradenství
» Úrovně poskytovaných služeb
» Způsob poskytování služeb

» Kdo jsme
» Služby
» Kontakt

» Co nabízíme
» Školící místnosti

Stránky www.krebul.cz provozuje obecně prospěšná společnost KreBul
Created by © 2024 WebCreative.info
All rights reserved.