Občanská poradna ICM FOOD.BODY.LIFE Dobrovolnické centrum Senior Point Podpořte nás Projekty EU Veřejná sbírka Osobní asistence Obchůdek

Aktuálně

Aktuálne KreBul připravujeZprávy

Poradna ve Vimperku bilancuje

Vimperk, 17. února 2016 – Občanská poradna Prachatice, detašované pracoviště ve Vimperku, bilancuje svou činnost za uplynulé čtvrtletí. Exekuce, osobní bankroty, žádost o rozvod…to jsou nejčastější dotazy, se kterými se klienti na poradnu obracejí.

 Občanská poradna Prachatice, detašované pracoviště ve Vimperku, zahájila svou činnost v září loňského roku, jako nová sociální služba ve Vimperku. Služba poskytuje odborné sociální poradenství klientům, a to v nejrůznějších oblastech lidského života.

 Za první čtvrtletí služeb poradny využilo 84 klientů, z toho 43 žen a 41 mužů. Nejčastěji do poradny přicházeli s dotazy ohledně dluhové a finanční problematiky (exekuce, splátkové kalendáře, osobní bankrot), dále s požadavky na sepsání nejrůznějších listin (žádost o rozvod, úprava poměrů k dětem, vylučovací žaloba, odvolání). Třetí kategorií jsou dotazy ze spotřebitelské problematiky (odstoupení od smlouvy, reklamace) a v neposlední řadě řešil pracovník také domácí násilí v rodině.

 Poradna sídlí v prostorách Městského úřadu ve Vimperku, odboru Sociálních věcí a zdravotnictví, v ulici Nad Stadionem čp. 199, v prvním patře budovy. Poradenským dnem je každá středa v čase 7:30 – 11:30 a 12:30 – 17:00 hodin. Do poradny je možné přijít bez předchozího objednání.

 A v jakých oblastech vám v poradně mohou pomoci? Nejvíce klientů se na nás obrací s problémy z finanční a dluhové problematiky – tedy ohledně dluhů, exekucí, sepsání splátkových kalendářů, tvorbu rodinných rozpočtů, sepsání insolvenčních návrhů (tzv. osobní bankrot). Další skupina dotazů se týká spotřebitelských práv – reklamace, odstoupení od smlouvy apod. Zabýváme se též pomocí při sepsání nejrůznějších návrhů (žádost o rozvod, žádost o svěření dítěte do péče, žádost o zvýšení/snížení výživného, výpověď z pracovního poměru, některé druhy žalob a podání k soudu).

 Služby poradny jsou nabízeny bezplatně. Obrátit se sem se svým dotazem mohou lidé v krizi, rodiny s dětmi, senioři, oběti domácího násilí, mladí lidé ve věku od 18 let věku. Dotazy lze pokládat osobně každou středu v místě poradny, případně telefonicky na čísle 723 123 093 (pondělí – pátek v čase 10:00 – 17:00 hodin), e.mailem na adrese poradna@krebul.cz.

 Občanská poradna Prachatice - detašované pracoviště ve Vimperku je zřizováno KreBul, o.p.s. Prachatice. Fungování poradny je podpořeno Ministerstvem práce a sociálních věcí, Jihočeským krajem a městem Vimperk.

 Za KreBul, o.p.s.

 Mgr. Zdeněk Krejsa, DiS.

vedoucí občanské poradny

 

18.2.2016

Občanská poradna

Informační centrum pro mládež

Vzdělávací centrum

» O občanské poradně
» Hlavní okruhy poradenství
» Vedlejší okruhy poradenství
» Úrovně poskytovaných služeb
» Způsob poskytování služeb

» Kdo jsme
» Služby
» Kontakt

» Co nabízíme
» Školící místnosti

Stránky www.krebul.cz provozuje obecně prospěšná společnost KreBul
Created by © 2024 WebCreative.info
All rights reserved.