Občanská poradna ICM FOOD.BODY.LIFE Dobrovolnické centrum Senior Point Podpořte nás Projekty EU Veřejná sbírka Osobní asistence Obchůdek

Aktuálně

Aktuálne KreBul připravujeZprávy

Olympionici v KreBul, o.p.s.

Antonín Procházka, olympionik z Mexika (1968 – 3. místo volejbal) společně s Arnoštem Petráčkem, paralympionik s účastí v Pekinku 2008 a 2012 v Londýně (plavání) přijeli do Prachatic.

17. 3 . 2016 v SeniorPoitu Prahatice proběhlo vyhodnocení měsíčního plavání seniorů (kampaně Přeplav svůj La Manche) za účasti vzácných hostů Antonína Procházky a Arnošta Petráčka. Organizátory akce se stalo město Prachatice společně se SeniorPoitem Prachatice, klubem SenSen. Došlo i na další výzvu: Jihočeští senioři šlapou do Ria.

Při záhájení došlo k samotnému předání diplomů a dárků od města Prachatice za účast v závodech dvojic – plavání NNO. Nejúspěšnější dvojicí se stala dvojice Zemek, Ženíšková za Klub turistů Prachatice, druhé místo obsadila dvojice Švancar, Kolafa z Klubu vojenských důchoců a o třetí místo se podělily dvojice Bouchalová, Jiroušek –za Spot pro všechny a Hrůza, Mášlová ze Senior tanečního country klubu SenSen. V jednotlivcích, pak nejvyšší příčku si vyplaval  v mužích Václav Zemek a v ženách Anna Bouchalová. Gratulujeme i všem ostatním, jak dvojicím, tak jednotivcům, ale i všem účastníkům celoměsíční kampaně. V rámci ČR získali senzační senioři z Prachatic 10. místo

V půběhu setkání účastníci měli možnost zapojit se do připravených sportovních aktivit (tentokrát na počítači), kde s nimi jednotlivé disciplíny procházel Jiří Gabriel Kučera, vedoucí SeniorPontu.

Akce byla doplněna výstavou sportovních fotografií a kalendářem Jižní Čechy olympijké (kalendář olympijských osobností – Kateřina Neumannová, běh na lyžích, Roman Turek, lední hokej, Jan Jindra, veslování, Jan Řehula, triatlon, Marta Daňhelová a Maie Sýkorvá,  pozemní hokej,Vladimír Kocman, judo,Václav Chalupa, veslování, Jaromír Moureček, volebal – paralympionik, Petr Pavlásek, vzpírání, Dominika Červenková, modení gymnastika, Atonín Procházka, volejbal,Tomáš Verner, krasobrusení).

Závěr patřil vyhlášení kampaně Jihočeští senioři šlapou do Ria.  9800 kilometrů na kole, pěšky, rotopedu s hůlkami.  Město přihlásilo prachatické seniory od 1. dubna 2016. Kdo má zájem se zapojit, přihlaste se na senior@mupt.cz

 A určitě zajímavé bylo i osobní povídání s hosty.

Antonín Procházka (* 3. dubna 1942, Brno) je československý volejbalista, reprezentant Československa, člen bronzového týmu na LOH 1968 v Mexiku. Je také vicemistrem Evropy z roku 1967. Člen Klubu českých olympioniků a od roku 1990 je předsedou jihočeské sekce. Člen síně slávy českého volejbalu.

Arnošt Petráček  (*25. 7. 1991, Písek) je český paralympionik. Jak sám řekl: “Díky kvalitní přípravě jsem se nominoval na paralympijské hry, které se konaly v roce 2008 v čínském Pekingu. Z těchto her jsem přivezl finálové umístění na trati 50m znak. Má druhá paralympiáda se konala v roce 2012 v Londýně. Na tyto hry jsem odjížděl velmi dobře připraven, ale okolnosti a sportovní štěstí stály tak trochu mimo mě. Na tratích 50m znak a 50m motýlek jsem se dostal jen do finále a vytoužené medaile mi o dvě a o tři místa uplavaly. Věřím, že se mi podaří nějakou tu medaili vylovit na paralympiádě v Rio de Janeir 2016.“ Do současné doby se mu podařilo vytvořit pět světových a osm evropských rekordů. Je mistrem světa na trati 50m motýlek jak na krátkém bazénu tak i na 50m bazénu. Je dvojnásobným mistrem Evropy na tratích 50m motýlek.

 

Hanka RH+

18/3/2016

Občanská poradna

Informační centrum pro mládež

Vzdělávací centrum

» O občanské poradně
» Hlavní okruhy poradenství
» Vedlejší okruhy poradenství
» Úrovně poskytovaných služeb
» Způsob poskytování služeb

» Kdo jsme
» Služby
» Kontakt

» Co nabízíme
» Školící místnosti

Stránky www.krebul.cz provozuje obecně prospěšná společnost KreBul
Created by © 2024 WebCreative.info
All rights reserved.