Občanská poradna ICM FOOD.BODY.LIFE Dobrovolnické centrum Senior Point Podpořte nás Projekty EU Veřejná sbírka Osobní asistence Obchůdek

Aktuálně

Aktuálne KreBul připravujeZprávy

Workshopy pro všechny v ICM - muffiny

Prachatice, 6. prosince 2014 – Kurz zdobení dortíčků proběhl za účasti vítězek soutěže Svatební dort roku 2014. Dvacítka účastníků si vyzkoušela tvorbu zdobení, realizovala své vlastní nápady na vánoční tématiku.

 V prostorách informačního centra pro mládež v  domě Křižovatka u Parku, Zlatá stezka 145, Prachatice se v sobotu 6. prosince uskutečnil kurz profesionálního zdobení cupcake/muffínků/malých dortíků. Aktivitu připravila obecně prospěšná společnost KreBul v rámci aktivit pro širokou veřejnost dětí, mládeže i dospělých, podpořených Jihočeským krajem a Ministerstvem školství, mládeže a tělovýchovy ČR.

 Kurz vedly zkušené lektorky Jarmilka Šantorová, Vierka Gavlasová a Alenka Hůlková, které začátkem kurzu představily techniku zdobení, zdobící nástroje, fondánovou hmotu a přidaly se vždy ke skupině účastníků, kterým radily a ukazovaly další možnosti zdobení. Během kurzu došlo i na výměnu zkušeností lektorek například ze soutěže Svatební dort roku 2014, kde právě dvě z lektorek obsadily první a druhé místo v kategorii cupcakes. Řeč byla také o aktuálních trendech ve zdobení, pečení vlastních muffinů, či přípravu náplní a krémů.

 Hlavním motivem zdobení se staly blížíce se vánoční svátky.  Všichni účastníci se snažili, a i když to u některých byla první práce v tomto „oboru“, výtvory – které si i po ukončení kurzu odnášeli domů, byly opravdu kreativní a moc povedené.  Vedle nazdobených cupcakes si každý účastník odnesl i certifikát o absolvování kurzu.

 Dle ohlasu je zájem o další tvořivý „sladký“ kurz, který je předběžně domluven na jarní období roku 2015. Tématem budou tentokrát velikonoce. Budeme se těšit na další setkání a i třeba na nové účastníky, kterým se prosincový víkendový termín nehodil. Všem účastníkům přejeme mnoho nazdobených muffinů, příjemné mlsání a lektorkám vyslovujeme velké poděkování za profesionálně odvedený kurz.

Zdeněk Krejsa

Občanská poradna

Informační centrum pro mládež

Vzdělávací centrum

» O občanské poradně
» Hlavní okruhy poradenství
» Vedlejší okruhy poradenství
» Úrovně poskytovaných služeb
» Způsob poskytování služeb

» Kdo jsme
» Služby
» Kontakt

» Co nabízíme
» Školící místnosti

Stránky www.krebul.cz provozuje obecně prospěšná společnost KreBul
Created by © 2024 WebCreative.info
All rights reserved.